Det er et spennende oppdrag Kynningsrud Fundamentering får være med på når de skal utføre grunnarbeidene for Byggetrinn 1 av de 60 nye boligene i Gruvedalen i Longyearbyen på Svalbard.

På bygg.no finner vi denne uttalelsen om prosjektet fra Statsbygg.
– Vi er glade for å kunne starte boligbyggingen nå. Da sikrer vi at fremdriften overholdes og at de første husstandene kan flytte inn på nyåret 2019, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

Grønne fundamenteringsmaskiner til havs

I løpet av mai fraktes de grønne maskinene til øya langt ute i havet.
– Det er spennende å få være med på et slikt oppdrag på et så spesielt sted som Svalbard, og vi håper nok også på å få noen gode naturopplevelser i løpet av tiden prosjektet pågår, kommenterer prosjektleder Thomas P. Mjøsund fornøyd.

Oppdraget utføres for LNS Spitsbergen.